Espoon kaupunkiratasuunnitelma valmis ja nähtävänä

Oheisessa linkissä on uusi Espoon kaupunkiratasuunnitelma välille Leppävaara-Kauklahti.

Uunituoreessa raportissa on radan perusteet, kustannusarviot ja suunnitelmat. Suunnitelmista käy ilmi, että uusi raidepari tulee paikallisliikenteelle jatkona jo Helsingistä Leppävaaraan ulottuvalle raideparille. Suunnitelmassa esitetään mm. Tuomarilan asema.

Kaupunkiraiteet tulevat nykyisen asemarakennuksen puolelle. Toiseen suuntaan Tuomarilasta noustaan junaan suunnilleen nykyisen asemalaiturin paikalta ja toiseen keskisaarekkeelta. Uusien raiteiden väliin rakennetaan matkustajille siis uusi keskisaareke, johon tulee myös katos. Nykyisestä alikulkutunnelista, ehkä saneerattuna, tulee portaat keskisaarekkeeseen ja suunnitelmassa on myös hissi. Portaat alikulkutunneliin menevät suunnitelman mukaan Suvelan puoleisesta päästä ja tietysti sinne pääsee tunnelin päistä.

Toiselta raideparilta, joiden sijainti myös muuttuu, ei pääse laitureille, joten kaukojunat pysähtyvät vasta Espoon asemalla.

Asemalla olisi 39 autopaikkaa eli suunnilleen sama kuin nykyisin ja pysäköintipaikoille ajetaan uuden liikenneympyrän kautta, joka tulisi Tuomarilantien ja Tuomarilankadun risteykseen. Enemmän liityntäliikenteen pysäköintipaikkoja on suunniteltu Koivuhoviin ja Kauniaisiin. Pyöräpaikkoja on runsaasti.

Suunnitelma on nähtävänä 29.1-27.2.2015 Espoon kaupungin teknisen keskuksen näyttelytilassa, Virastopiha 2C, Espoon keskuksessa. Mahdolliset muistutukset on toimitettava nähtävilläoloaikana.

Rakentamisen aikataulua ei liene päätetty, mutta Espoo on kiirehtinyt hanketta pääkaupunkiseudun liikenneinvestointilistalla. Varmaan menee kuitenkin useita vuosia, ennenkuin rakentaminen voi alkaa.

Tämän hetken tiedon mukaan uusi ns. kaarimallin tariffiraja kulkee Koivuhovin ja Tuomarilan välillä, eli esim. Koivuhovista on halvempi matkustaa Helsinkiin kuin Tuomarilasta. Tämä tariffi on tulossa voimaan mahdollisesti vuoden 2016 alusta. Kts. esim. HSL:n uutinen asiasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *