Tuomarilan elokuvapäivä lauantaina 5.10.

Tuomarilan perinteinen elokuvapäivä tarjoaa elokuvia koko perheelle. Elokuvatapahtumia Tuomarilassa on järjestetty jo vuodesta 2005, jolloin ensimmäinen elokuvaviikko Kino Tuomarilassa käynnisti perinteen. Kino Tuomarilan suljettua ovensa vuonna 2011 perinne on jatkunut elokuvapäivän muodossa. Tänä vuonna elokuvia katsellaan remonttiin menevän Tuomarilan koulun sijaan Saarnilaakson koululla. Lämpimästi tervetuloa!

Näytökset:

Klo 13

Tuomarilalaisen elokuvaohjaaja Lasse Naukkarisen dokumentti Koiranpolkuja, 1995, 72 min.
Elokuvassa kerrotaan vienalaisesta, erakkoelämää viettävästä, paljon elämää kokeneesta Timo Lesosesta. Talvisotaan 1939 hän osallistui tulkkina puna-armeijassa. Jatkosodassa hän päätyi sotavangiksi Suomeen ja heimopataljoonalaiseksi. Neuvostoliittoon palautettuna hän joutui kymmeneksi vuodeksi vankityöleirille Komin Petsoraan.
Elokuva on palkittu Romaniassa ja Viron Pärnussa Grand Prixillä antropologisen elokuvan festivaaleissa. Suomessa se on saanut Valtion laatutukipalkinnon ja TV:ssä miljoona katsojaa ja se on esitetty myös New Yorkin MOMA:ssa.

Klo 14.30

Petteri Saarion Vedenneito, 2019, 71 min.
Vedenneito on elämyksellinen koko perheen elokuva, joka tutustuttaa meidät Saimaan henkeäsalpaavaan luontoon ja eläimiin nuoren tytön silmin.
Vedenneito kertoo 13-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaista hetkistä Saimaan saaressa huikaisevan järviluonnon keskellä, kaikkina neljänä vuodenaikana. Yhdessä serkukset menevät koskemattomaan metsään, uivat, kalastavat ja keräävät mustikoita. Talvella he yöpyvät järven jäällä, revontulten alla. Keväällä he kohtaavat maailman harvinaisimman hylkeen, saimaannorpan.
Vedenneito on henkeäsalpaavan kaunis luontosatu koko perheelle.

Klo 16

Markku Pölösen Oma maa, 2018, 109 min
Oma maa kertoo ajanjaksosta sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa, eli niin sanottua kylmää tilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle. Elokuvan pääparina nähdään Oona Airola (Hymyilevä mies) ja Konsta Laakso.

Elokuvat esitetään blu-raylta tai dvd:ltä. Kaikkiin elokuviin on vapaa pääsy!

Elokuvapäivän järjestäjänä toimii Tuomarila-seura.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *