Rakkaudesta kotiseutuun: Pihkassa Tuomarilaan -historiikkiteos ilmestyy syksyllä 2016

Tiesitkö, että elokuvaohjaaja Mika Kaurismäki asui Tuomarilan Yläkalliontiellä vuosina 1986−1990. Tuomarilassa ovat asuneet myös iskelmätähti Laila Kinnunen sekä elokuvakuvaohjaaja Markku Pölönen.

Pihkassa Tuomarilaan – kaupunginosan tarinoita” -historiikkiteos kertoo heidän ja lukuisten muiden kyläläisten asuinkulmista.

Teos julkaistaan Tuomarila-seuran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi syksyllä 2016.

Pihkassa Tuomarilaan” kuvaa Tuomarilan kylän vaiheita 1900-luvun alusta nykypäivään, mutta ennen muuta se kertoo kylän alueen asukkaiden rakkaudesta kotiseutuunsa.  Historiikista on luettavissa muun muassa tarinoita Tuomarilan patriarkaksi kutsutun Kalle Monosen elämästä sekä Markku Pölösen hersyvä kirjoitus Tuomarilassa viettämästään ajasta. Mukana on myös muistoja VPK-talosta ja Kino Tuomarilan legendaarisista elokuvaviikoista.

Nyt myös sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus olla tukemassa seuran suurponnistusta. Voit ostaa henkilökohtaisen rivi-ilmoituksen historiikkiin tai avata muistojesi arkun ja valokuva-albumisi.

Varaa historiikkiin kannatusrivi-ilmoitus hintaan 50 euroa. Ilmoita seuraavat tiedot: 1. Nimi 2. Lähiosoite 3. jos nykyinen osoite on muualla kuin Tuomarilassa, ilmoita nykyosoitteen lisäksi osoite, jossa olet asunut Tuomarilassa (vuosina x-x) tai 4. mainitse, jos et halua rivi-ilmoitukseen osoitetietoja lainkaan. Lähetä nämä tiedot 31.5. mennessä osoitteeseen: tuomarila-seura@hotmail.fi tai kirjepostilla: Tiina Kähkönen, Niittomiehentie 4, 02760 ESPOO.

Keräämme historiikissa julkaistavaksi kirjoituksia elämästä Tuomarilassa ennen ja nyt. Voit lähettää joko kirjallisen tai kuvallisen muistosi 31.3. mennessä osoitteeseen: tuomarila-seura@hotmail.fi. Kirjoituksia ja kuvia voidaan julkaista myös Tuomarila-seuran Facebook- tai nettisivuilla. Niistä ei makseta julkaisupalkkiota.

Historiikin painosmäärä on 1000 kappaletta, joista 100 on kovakantisia, numeroituja kappaleita. Teosta on myös mahdollista tilata ennakkoon Tuomarilan-seurasta: tuomarila-seura@hotmail.fi.

Lisätietoja Tuomarila-seuran puheenjohtaja Tiina Kähkönen p. 044 979 3533, kahkonentiina65@gmail.com tai historiikkityöryhmän puheenjohtaja Marjukka Vainio p. 050 347 6233, vainiomarjukka@gmail.com

Laituri3

VPKn kulma, Palotie Suvelantie

KE_parijono_jpg

007

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *