Aihearkisto: Hankkeita Tuomarilassa

Kaupungin hankkeet Tuomarilassa

Vanha-Espoon asukasfoorumin keskustelutilaisuus lähialueidemme hankkeista

Asukasfoorumit ovat kaikille avoimia tilaisuuksia. Tavoitteena on, että asukkaat pystyvät yhdessä aktiivisesti osallistumaan oman alueensa kehittämiseen. Asukasfoorumeilla edistetään asukkaiden ja kaupungin vuorovaikutusta.

  • Mitkä ovat Espoon keskuksen tavoitteet sekä haasteet ja menestystekijät?
  • Toimivatko terveyskeskukset, kirjasto, oppilaitokset ja liikennejärjestelyt hyvin?
  • Mikä ja kenelle on tuleva Espoolaistentalo?
  • Ovatko asiakkaat tyytyväisiä alueen liikkeisiin ja laajenevatko kaupalliset palvelut?
  • Mitä lähivuosina toteutetaan, mihin ja kenelle tulee uusia asuntoja?
  • Miten asukkaat voisivat vaikuttaa alueillaan nykyistä paremmin?

Kutsussa tulevasta tilaisuudesta tarkemmin.

Parannustoimenpiteitä Turunväylällä

Turunväylälle Tuomarilan kohdalle on suunnitteilla vuoden 2017 aikana parannustöitä: 
“Liikennevirasto korjaa Kirkkojärven painumia, ja samassa urakassa kaupungille rakennetaan Naapurinmäen kevyen liikenteen silta väylän yli.
Myös Kehä II:n ja Tuomarilan välillä tehdään parannustoimenpiteitä. Koko välille rakennetaan molemmin puolin kolmannet kaistat sekä meluntorjuntaa. Lisäksi parannetaan Kehä II:n ja Turunväylän risteyksen ramppijärjestelyjä. Ymmerstan kohdalle rakennetaan uusi kevyen liikenteen silta väylän yli.”

Tieto löytyy Espoon kaupunkitekniikan keskuksen vuosikatsauksesta:http://www.espoo.fi/…/Talta_naytti_kaupunkitekniikan_keskuk…

Vastaa kyselyyn ja vaikuta Pohjois- ja Keski-Espoon yleiskaavatyöhön

Pohjois- ja Keski-Espoon yleiskaavatyöhön liittyvä reittikysely on parhaillaan juhannukseen asti vastattavissa netissä. Käy kertomassa tärkeät reittisi: http://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Kaavoitus/Yleiskaava/Vireilla_olevat_osayleiskaavat/Espoon_pohjois_ja_keskiosien_yleiskaava/Reittikysely_Espoon_pohjois_ja_keskiosie(91696)

 

Tasakallion leikkipuisto kunnostetaan

Espoon kaupunki kunnostaa Tuomarilassa Tasakallion leikkipuiston. Uudet salaojat ja sadevesiviemärit johtavat leikkipuistosta vedet pois. Leikkipaikat, hiekkalaatikot, keinut ja muut laitteet uusitaan. Kuvan traktori ei kuitenkaan lasten pettymykseksi jää leikkipuiston laitteeksi. Puiston toivotaan olevan valmis vielä tänä kesänä.

Tiesitkö, että Tasakallion puisto on alun perin rakennettu lähialueen asukkaiden talkootyönä? Tämä ja monta muuta mielenkiintoista seikkaa selviää syksyllä ilmestyvästä “Pihkassa Tuomarilaan – kaupunginosan tarinoita” -historiikkiteoksesta.

Tasakallion leikkipuisto

Rakkaudesta kotiseutuun: Pihkassa Tuomarilaan -historiikkiteos ilmestyy syksyllä 2016

Tiesitkö, että elokuvaohjaaja Mika Kaurismäki asui Tuomarilan Yläkalliontiellä vuosina 1986−1990. Tuomarilassa ovat asuneet myös iskelmätähti Laila Kinnunen sekä elokuvakuvaohjaaja Markku Pölönen.

Pihkassa Tuomarilaan – kaupunginosan tarinoita” -historiikkiteos kertoo heidän ja lukuisten muiden kyläläisten asuinkulmista.

Teos julkaistaan Tuomarila-seuran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi syksyllä 2016.

Pihkassa Tuomarilaan” kuvaa Tuomarilan kylän vaiheita 1900-luvun alusta nykypäivään, mutta ennen muuta se kertoo kylän alueen asukkaiden rakkaudesta kotiseutuunsa.  Historiikista on luettavissa muun muassa tarinoita Tuomarilan patriarkaksi kutsutun Kalle Monosen elämästä sekä Markku Pölösen hersyvä kirjoitus Tuomarilassa viettämästään ajasta. Mukana on myös muistoja VPK-talosta ja Kino Tuomarilan legendaarisista elokuvaviikoista.

Nyt myös sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus olla tukemassa seuran suurponnistusta. Voit ostaa henkilökohtaisen rivi-ilmoituksen historiikkiin tai avata muistojesi arkun ja valokuva-albumisi.

Varaa historiikkiin kannatusrivi-ilmoitus hintaan 50 euroa. Ilmoita seuraavat tiedot: 1. Nimi 2. Lähiosoite 3. jos nykyinen osoite on muualla kuin Tuomarilassa, ilmoita nykyosoitteen lisäksi osoite, jossa olet asunut Tuomarilassa (vuosina x-x) tai 4. mainitse, jos et halua rivi-ilmoitukseen osoitetietoja lainkaan. Lähetä nämä tiedot 31.5. mennessä osoitteeseen: tuomarila-seura@hotmail.fi tai kirjepostilla: Tiina Kähkönen, Niittomiehentie 4, 02760 ESPOO.

Keräämme historiikissa julkaistavaksi kirjoituksia elämästä Tuomarilassa ennen ja nyt. Voit lähettää joko kirjallisen tai kuvallisen muistosi 31.3. mennessä osoitteeseen: tuomarila-seura@hotmail.fi. Kirjoituksia ja kuvia voidaan julkaista myös Tuomarila-seuran Facebook- tai nettisivuilla. Niistä ei makseta julkaisupalkkiota.

Historiikin painosmäärä on 1000 kappaletta, joista 100 on kovakantisia, numeroituja kappaleita. Teosta on myös mahdollista tilata ennakkoon Tuomarilan-seurasta: tuomarila-seura@hotmail.fi.

Lisätietoja Tuomarila-seuran puheenjohtaja Tiina Kähkönen p. 044 979 3533, kahkonentiina65@gmail.com tai historiikkityöryhmän puheenjohtaja Marjukka Vainio p. 050 347 6233, vainiomarjukka@gmail.com

Laituri3

VPKn kulma, Palotie Suvelantie

KE_parijono_jpg

007