Aihearkisto: Luokittelemattomat

luokittelemattomat

Tuomarilan elokuvapäivä 7.10. tarjoaa kotimaisia elokuvahelmiä

Lokakuussa Tuomarilan koululla järjestetään jo 5. perättäinen elokuvapäivä. Tapahtumassa on tarjolla kotimaisia elokuvia koko perheelle. Elokuvapäivä starttaa ihastuttavalla lastenelokuvalla Onneli ja Anneli ja salaperäinen muukalainen, jota seuraavat vahva ja elämyksellinen dokumentti Sielunmetsä sekä sydämellinen Cannes-palkittu fiktio Hymyilevä mies.

Elokuvatapahtumia Tuomarilassa on järjestetty jo vuodesta 2005, jolloin ensimmäinen elokuvaviikko Kino Tuomarilassa käynnisti perinteen. Vieraat ovat olleet Tuomarilan elokuvatapahtumien suola. Joka vuosi Tuomarilassa on vieraillut tärkeitä kotimaisia elokuvantekijöitä. Tänä vuonna vieraana on dokumentaristi Anu Kuivalainen. Hän on ohjannut kahdeksan dokumenttia, joita on esitetty ja palkittu runsaasti kotimaisilla ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Ohjaaja on mukana keskustelemassa uusimmasta elokuvastaan Sielunmetsästä heti elokuvan jälkeen.

Elokuvapäivä on pieni alueellinen tapahtuma, joka luo talkoohengellä kulttuuritarjontaa ja yhteistyötä alueelle.

Näytökset:
klo 12.30 Saara Cantellin Onneli ja Anneli ja salaperäinen muukalainen (75 min)

klo 14.00 Anu Kuivalaisen Sielunmetsä (93 min )
Elokuvan ohjaaja Anu Kuivalainen mukana keskustelemassa elokuvasta näytöksen jälkeeen n.15.35.

klo 16.00 Juho Kuosmasen Hymyilevä mies (95 min )

Näytösten yhteydessä toimii leffakahvila, joka aukeaa kello 12.00 ja sulkee ovensa viimeisen näytöksen alettua

Elokuvat esitetään Blu-raylta ja dvd:ltä. Kaikkiin elokuviin on vapaa pääsy! Tervetuloa!

Osoite: Tuomarilan koulu, Puistotie 13 ESPOO

Jaa..Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Elokuvaohjaaja Lasse Naukkarinen 75 vuotta ”toden kiehtovuuden pauloissa”

Espoolainen pitkän linjan dokumentaristi Lasse Naukkarinen viettää 75-vuotispäiväänsä 3.9.2017. Merkkipäivää juhlistetaan näytöksin KannuKinossa ja Entressen kirjastossa.

Lasse Naukkarinen on useasti palkittu elokuvaohjaaja, jonka monipuoliseen uraan mahtuu 36 dokumenttielokuvan lisäksi neljä fiktioelokuvaa. Lisäksi hän on toiminut kuvaajana 62 elokuvassa sekä tuottanut, käsikirjoittanut ja leikannut kymmeniä elokuvia. Kokemustaan kuvaajana, leikkaajana ja ohjaajana Naukkarinen on siirtänyt uusille tekijäpolville toimimalla 1970-luvun alkupuolelta lähtien alan oppilaitoksissa. Taideteollisessa korkeakoulussa hän toimi ensin lehtorina ja sittemmin vierailevana luennoitsijana. Hän on luennoinut myös muissa elokuva- ja tv-alan oppilaitoksissa, kuten esimerkiksi Lahden muotoiluinstituutissa.

Naukkarisen elokuvat ovat saaneet palkintoja eri puolilla maailmaa ja muun muassa hänen esikoiselokuvansa Solidaarisuus osallistui Venetsian elokuvajuhlille 1970 samalla viikolla, jolloin Federico Fellinin Klovnit sai siellä ennakkoesityksensä. No Comments (1984) on Pariisin Pompidou-keskuksen kokoelmassa ja se on esitetty New Yorkin MOMA:n elokuvasarjoissa. Taiteilijaprofessorina Naukkarinen toimi 1991−1995 ja DocPoint-elokuvafestivaalin Aho & Soldan -elämäntyöpalkinnon hän sai 2003. Elokuvataiteen valtionpalkinto Naukkariselle myönnettiin 2006.

Espoon kaupungin KannuKinon Suomen tarina elokuvan kertomana -sarjassa nähdään lauantaina 2.9. klo 16 Naukkarisen elokuva Olipa kerran Utopia (2004), joka on elokuvantekijän matka omaan menneisyyteensä ja samalla oman aikansa sieluun. Naukkarinen kuvaa siinä kriittisesti mutta huumorilla omakohtaisesti koettua, kuvattua ja päiväkirjoihin merkittyä 60- ja 70-lukua, jota hän etsii vinteiltä, kellareista ja arkistojen labyrinteistä. Lasse Naukkarinen on paikalla esityksessä, joka on samalla myös ohjaajan 75-vuotisjuhlanäytös.

Entressen kirjastossa esitetään 4.9. klo 17.30 Naukkarisen palkituimpiin kuuluva elokuva No Comments. Kuvallinen essee 1980-luvun puolivälistä on palkittu Jussi-patsaalla vuoden dokumenttina, elokuvataiteilijoiden valtionpalkinnolla sekä Suomen elokuvakontaktin Kettu-palkinnolla.

Yle Teemalla nähdään Naukkarisen dokumentti Matkamuistoja (2012) 29.8. klo 13.20. Elokuva esitetään uusintana 5.9. samaan aikaan. Ylen Areenassa on lisäksi kuultavissa Kuusi kuvaa -sarja, jossa Naukkarinen kertoo omaan työhönsä ja elämäänsä liittyvistä tärkeistä kuvista.

Taiteen tohtori Jouko Aaltonen on kirjoittanut Naukkarisen elokuvista ja elämäntyöstä teoksen Aalto-yliopiston julkaisusarjaan: Dokumentaristi! − Lasse Naukkarisen elokuvat ja niiden synty (Aalto ARTS Books 2014)

Lasse Naukkarisen tuotannossa usein toistuvia aiheita ovat muisti ja historia ja hänen aiheensa ovat usein henkilökohtaisia. Omasta espoolaisesta asuinalueestaan Tuomarilasta Naukkarinen kertoo elokuvassa Arvostelulla alueella (2009). Taiteellisesti lahjakkaan poikansa Esan elämää kolmevuotiaasta seitsemänvuotiaaksi kuvaa dokumentti Taiteilijaelämää (1999). Tätä dokumenttia on esitetty Taideteollisessa korkeakoulussa joka syksy jo kymmenen vuoden ajan. Samoin se on ollut suosittua ohjelmistoa luokanopettajakoulutuksessa. Esan ensimmäiset kouluvuodet on dokumentoitu elokuvaan Koululaisen elämää (2002).

Jaa..Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Illallinen Tuomarilan taivaan alla 26.8.

Espoo-päivänä Tuomarilassa syödään yhdessä illallista kera naapureiden ja kyläläisten. Pihalla, puistossa, oman kotimme edessä. Kutsu mukaan ystävät ja tutut, kanna pöytä ulos ja sille merkiksi valkoinen pöytäliina – illallistetaan Tuomarilan taivaan alla kello 18 alkaen. Omat pöydät. Ei pöytävarauksia.
Jaa kuva ruokailuhetkestäsi somessa (Facebook tai Instagram) tunnisteella #illallinentuomarilantaivaanalla
Paras kuva palkitaan! Tervetuloa mukaan!

Jaa..Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Tue työtämme kotikylän hyväksi

Haluatko osallistua mukaviin yhteisöllisiin tapahtumiin ja olla mukana tukemassa Tuomarila-seuran työtä kotikylän hyväksi?

Maksa seuran jäsenmaksu 15 euroa 15.5. mennessä tilille FI2980002107415258. Nouda jäsenkortti maksutositetta vastaan Tuomarilan Kukasta tai maksa jäsenmaksu suoraan Tuomarilan Kukkaan. Saat jäsenkortilla alennusta Tuomarilan Kukan lisäksi monista espoolaisista rakennustarvikeliikkeistä.

Juhannukseen asti tarjous uusille jäsenille: Upea Tuomarilan historiikki Pihkassa Tuomarilaan ja seuran jäsenyys yhteishintaan 30€! Vain Tuomarilan Kukasta.

www.tuomarila.fi, tuomarila-seura@hotmail.fi, www.facebook.com/TuomarilaSeuraRy

 

Jaa..Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page